PËRFUNDOI TURNIRI VJESHTOR NË FUTBOLL!

Si çdo sezonë vjeshtore e kësaj vjeshte mësimdhënësit në bashkëpunim me nxënësit organizuan turniri në futboll të vogël për klasat e gjashta deri në të nëntat.

 

Në turnir kanë marrë pjesë të gjitha paralelet e klasava të lartëpërmendura. Sipas mësimdhënësit  Ramiz Keka, “ nxënësit kanë treguar  kulturë të lartë dhe frymë të lartë sportive. Tuniri është mbajt  gjatë javës së fundit të tetorit dhe javës së parë të nëntorit, në fushën e futbollit  të shkollës, me këtë rastt, u zhvilluan lopra të nivelit dhe disiplinë të lartë pa kurfar lëndime” përfundon mësimshënësë Keka.

Finalist  dhe fitues të këtij turniri sipas klasave kanë qenë:

Kasa VI-5- VI-6 rezultati 5:0

Klasa VII-5 –VII-6 rezultati 2:1;

Klasa VIII-2-VIII-3 2:1;

Klasa IX -1 – IX 5 1:0

Fituesëvë  drejtoria e shkollës ndau mirënjohje   për  vendet e I-ra dhe ato të II-ta.

Basketbollistët u radhitën në vendin e II-të në Komunë

Të shtunën më 21 mars 2015 në Palestrën sportive "Bashkim Selishta -Petriti" në Gjilan u Shoqata e Pedagogëve Sportiv organizoi garat basketbollistike për Shkolla të Mesme të Ulëta.

Në këto gara ekipi i përfaqësuese së shkollës "Abaz Ajeti", pas fitores në gjys[ëm finale ndaj shkollës së M të Ul[ët nga Përlepnica me rezultat  32: 8, në finale u takua me Sh M të U " Thimi Mitko" ku pësoi humbje me rezultat 28 : 13, dhe kështu u detyruan të kënaqen me vEdndin e dytë.

Edhe pse ekipi iu shkollës pësoi humbje në finale nga ekipi në fjalë, megjithatë  lojtarët dhe mësimdhënësit u ndanë të kënaqur, nga vet fakti se  në mungesë të hallës sportive edhe rezultatet janë të kënaqshme. Shpresojmë se me  ndërtimin e sallës sportive shkolla jonë do të tregojë rezultate shumë më të mira në garat e ardhshme sportive në komunë dhe më gjerë, deklaruan mësimdhënësit Burbuqe Morina dhe Ramiz Keka.

Kimistët e shkollës " Abaz Ajeti " të gatshëm për gara

gjatë ushtrimevePërfaqësuesit e  shkollës "Abaz Ajeti"  të prirë nga mësidhënësit Malikie Hoxha dhe Basri Rudaku të përgaditur si kurr nëherë më parë  janë të gatshëm të marrin pjesë në garat  shtetërore për shkolla të Mesme të Ulëta në Kimi të cilat gara i organizon më 21 03 2014, Kolegji " Mehmet Akif" në Lipjan,
Përfaqësues të shkollës " Abaz Ajti" jnaë këta nxënës:
Artina Ibrahimi Kl. IX-4
Bardh Mustafa kl. IX-4
Antigona Rudaku IX-5
Edona Zeka VII-6
Entela Beqiri VIII-6
Aurela Beqiri VIII-6
"Jemi shumë të sigurtë se do të na përfaqësojnë denjësisht shkollën tonë në këto gara", thot drejtori i shkollës, ndërsa mësidhënësit shpresojnë edhe rangim të mirë në listën e garuesëve.

Basketbollistët të gatshëm për gara

Përfaqësuesja e shkollës "Abaz Ajeti" nëbasketobll ndodhet  në vlugun më të madh të përgaditjeve për garat komunale të basketbollit për Shkollat e Mesme të Ulëta  të cilat i organizon vite me radhë Shoqata e Pedagogëve Sportiv të komunës së Gjilanit.

Në ekipin përfaqësues të shkollës në basketboll në këto gara janë:

Arb Daku kl. VII-5

Festim bllaca kl. IX-4

Edon Hyseni kl. IX-4

Blerton Beqiri kl. IX -4

Drin Yahiri kl. IX-5

Aulon Korbi kl. IX-5

Jeton Daku kl. IX -3

Muhamet demiri kl. IX -3

Rinor ërrstena kl. IX-4

Bardh Mustafa kl. IX -4

Florentina e treta në “ Pranvera Studentore”

 

Kuvendi Komunal i Gjilanit dhe  Fedarata  e Atleikës edhe në këtë vit me sukses  organizoi krosin tradicional të atletikës “ Pranvera Studentore.

 Në krosin tradicional  “ Pranvera Studentore”, i cili mbahet  për nderë të demostratave të rinisë studentore të 11 marësit 1981 , në Gjilan , nxënësja e e klasës  VIII-6 ,Florentina Ibrahimi, në kategorinë e nxënësëve zuri vendin e III-të. Florentina Ibahimi  është nxënëse e shkelqyer e klasës së VIII-të, dhe përveq sporteve tjera ajo është vrapuese e sukseshme .

Mbahen garat komunale në Pingpong dhe shah

garuesit ne pingpong

Shoqata e padagogëve sportiv të komunës së Gjilanit të shtunën më 24 03 2015, organizojnë garat për nxënësit e shkollave të mesme të ulëta.

Përfaqësues të shkollës " Abaz Ajeti " në pingpong janë këta nxënës:

Erza Shkodra  IX-1

Alban Rudaku  VIII-1

Blerton Beqiri XI-4

Drin Zahiri  IX-5

Dren Daku  IX-5

Dren Hajdari IX-4

Ndërsa nxënësit të cilët përfaqësojnë shkollën tonë janë :

Rionor Jerliu IX-4

Muhamet Kerqeli  IX-4

Albin Hajdari VIII-3

Arlind Hyseni VIII-5

Kolegji “Mehmet Akif”- Lipjan është nikoqir  i garës në gjuhën angleze

Të shtunën më 14 mars Kolegji “Mehmet Akif”  në Lipjan është nikoqir  i garës në gjuhën angleze

Pjesëmarrësit n[ë garat e Gjuhës Angleze


Elona Avdyli IX-6


Bardh Mustafa  IX-4


Donart Zymberi  IX-4


Freskim  Selmani  IX-2


Valbona  Shabani  VIII-5


Jeta Surdulli VIII-6


Rilind Asllani VIII-3

 Pjesëmarrësëve në këto gara drejtoria ,  mësimdhënësit dhe nxënësit  iu urojmë sukses.

Pogram kulturoro artistik ne pallatin e Rinisë ne Prishtine

logo

Me 3 dhjetor 2013 u mbajte nje program kulturoro artistik ne pallatin e Rinisë ne Prishtine, ku moren pjese te gjithe klasat fituese nga gjithe Kosova në projektin Kosovo Vision Contest . Me këtë rast  edhe nx.ënësit e  e shkolles sonë kl.V/4 nën udhëheqjen e mësuseses Himete Tahiri moren pjesë me një valle popullore.

U KREMTUA 101 VJETORI I PAVARËSISË SË SHTETIT SHQIPTARË

27.11.2013

        Sot ne mës ditë nxënësit e shkollës sonë me nji program kulturoro-artistik    vazhduan kremtimin e 28 nëntorit ditës së flamurit dhe të Pavarësisë së shtetit Shqiptarë.

Në hollin e shkollës të mbledhur prind e arsimtar patën rattin të përcjellin nji program të pasur artistik të fëmijve gjegjësisht të nxënësëve të tyre, të cilët sot treguan se din të  krijojnë atmosferë festive të jashtëzakonshme.

Në program u paraqiten nxënës të të gjitha moshave, që nga parashkollorët e deri te  nxënësit e klasëve të IX-ta.

Manifestimi vazhdon edhe në mbrëmje, ku punëtorët e shkollës do ta kremtojnë në një nga restorantët e qytetit

Me më të vegjelit filloi kremtimi I ditës së Pavarësisë

25 11 2013

Klasa e I-1 nën udhëheqjen e mësueses së palodhshme para prindërve dhe udhëhqësisë së shkollës u paraqitën me nji program festiv të pa parë.

Video

U deshtën vëtëm pak kohë që nxënësit e pasaardhur në shkollën tonë  të tregojnë se din, munden, duan të bëjnë  gjëra të mrekullueshme.  Krahas  mësimt të shkronjave të para, numrave , njohjes me natyrën dhe shoqërinë , ata dinë të  përgadisin edhe  shfqje , recital , të kendojnë dhe recitojnë.

Mësuesja  Florije Maksuti, me punën që bëri për këta 2 muaj e ghysmë , siq  tha edhe drejtori i shkollës, bëri të pamundurën dhe  para prindërve dhe musafirve më nxënësat e klasës së I-rë shfaqi nji program festiv, të cilin nuk është leht të përgaditet. Por me punë , dëshirë dhe angazhim bëhet gjithqka, than ë mes të tjerave drejtoti i shkollës Hetem Kosumi.

Puna dhe  angazhimi i nxënësëve dhe mësidhënësëve  në këtë vatër arsimore po jep rezultatet të lakmueshme, gjë që tregojnë rezultatet që po arrinë shkolla  në manifestimet të ndrsyhme garuese në komunë dhe më gjerë.

Kronika e ngjarjeve për vitin shkollor 2013/2014

23 11. 2014

Ekipi i futbollit të shkollës sonë në turnirin e organizuar nga SHM "Selami Hallaqi" ë Gjilan  me ratsin  101 vjetrot të Pavarësisë së Shtetit Shqiptar, zuri vendin e parë dhe u shpërbly me kupët e turnirii, ndërsa lojatarët me medale për vendin e parë.

Kronika e ngjarjeve për vitin shkollor 2012/2013

Kronika e ngjarjeve për vitin shkollor 2012/2013