Fjalë të urta

  

Miku i mire shihet ne dite te veshtire!

- Ku ka tym,ka edhe zjarr.

Fjala është si bleta që ka edhe mjaltin edhe thumbin

"Po nuk e njohe hidhërimin, nuk do të kuptosh dhe gëzimin." 

- Pyet njeqind vete e bej si di vete.

- Ujku qimen e nderron por zakonin s'e harron .

"Dita e mire shihet ne mengjes!"

 

Mendo sot të kesh për nesër.

Tri herë mendo një herë vepro.