Aktuale

Mustafa: Zvicra mbetet donatori kryesor për Gjilan dhe Anamoravë

Një delegacion i drejtorëve të shkollave fillore dhe të mesme të kantonit së Bernës po qëndron për vizitë në Komunën e Gjilanit.

Lexo më tepër

Në konkurrencën e meshkujve ne Volejboll triumfoi SHMU “Abdullah Tahiri”

Garat e Sportit Shkollor në lojen e volejbollit u organizuan edhe në konkurrencën e meshkujve për shkollat e mesme të ulëta dhe në finalen e kësaj gare u takuan ekipi nga shkolla “Abdullah Tahiri” dhe shkolla ”Abaz Ajeti”, ku këta të parët fituan me rezulta 2:1

Lexo më tepër

Nismë për themelimin e Shkollës Shqipe, në Nju Jork

Ka ardhur koha që të ndryshohet kjo praktikë. Shkolla shqipe në diasporë duhet institucionalizuar, ashtu si kanë vepruar ose veprojnë edhe komunitetet e tjera.

Lexo më tepër

Doli revista e permuajshme Mesuesi Kosoves

Thellohet bashkëpunimi me Gjermaninë në fushën e AAP-së
Zhvillimi i kompetencës “mendimtar kritik”
Zbulimi dhe identifikimi i talentit

Kliko: Revistë e përmuajshme, Nr. 13, Viti I I, Shkurt 2013

A janë kërpudhat bimë?

A janë kërpudhat bimë?

Kërpudhat nuk janë bimë pasi nuk mund të krijojnë vetë lëndë organike. Ato nuk kanë rrënjë as kërcell, por gjethe. Janë jetë-ushqyese pasi e sigurojnë ushqimin e tyre me mbeturinat e gjallesave. Kërpudhat shumohen me spore si dhe me hife pasi ato degëzohe

Lexo më tepër