Aktuale

Solidariteti në vepër

Nxënësit e klasëve të ndryshme të shkollës sonë me vetëiniciativë dhe me përkrajen e prindërve kan realizuar aksionin humanitar për shërimin e Debatik Shalës, nxënës i shkollës “Selami Hallaqi” .Nxënësit shkollës sonë posa u njoftuan për gjendje shëndetësore të keqësuar të Debatikut me vëtëiniciativë e filluan këtë aksion i cili u përkrah nga prindërit dhe mësidhënësit.

Lexo më tepër

U realizua edhe një ekskursion mësimor

Në kuadër të projektit për ruajtjen dhe kultivimin e trashgimisë kulturore , nxënësit dhë një grup I mësimdhënësëve realizuan një ekskursion shum të sukseshëm.

Lexo më tepër

MJEDISI DHE NDOTJA

(Me rastin e Ditës Botërorre të Mjedisit , 5 qershorit)

Që nga krijimi i qenieve të gjalla dhe ndryshimet e tyre evulutive në planetin ton u krijua njeriu.

Njeriu si qenje më e zhvilluar jetësore vazhdimisht kërkonin ndryshime, punë më të lehtë dhe një jetë më të mirë. Kështu, me anë të arritjeve të tij gjatë gjithë jetës në fushën e modernizimit të teknikës dhe teknologjisë, pothuajse ka harruar të veproj në parandalimin ndotjes mjedisore, të cilat efekte tashmë janë duke paguar brezat e sotëm. Duke iu nënshtruar rrezikimit të shëndetit të tij nga llojet e ndryshme të ndotjes si të ujit, ajrit, ushqimit, etj.

Lexo më tepër

31 Maj, Dita Botërore pa Duhan

Dita Botërore pa Duhan është një ditë që i kushtohet luftës kundër duhanit.
Mbahet qe prej 1987 çdo 31 maj. Çdo herë ka një temë të veçantë.
31 Maji është Dita botërore pa duhan dhe është shpallur nga vendet anëtarë të OBSH-se. Në vitin 1987, vendet anëtare të OBSH, duke përcaktuar këtë ditë, u përpoqën të sensibilizojnë opinionin mbi dëmet dhe rreziqet e duhanit dhe të inkurajojnë reduktimin e prodhimit dhe konsumit të duhanit. Për këtë arsye, çdo vit propozohet një slogan mbi luftën kundër duhanit.

Lexo më tepër

Të premten FUSHATA “TA PASTROJMË KOSOVËN”

Më 24 maj, zhvillohet fushata “Ta pastrojmë Kosovën”. Në thirrjen për pjesëmarrje thuhet se nesër, ashtu si vitin e kaluar, për një ditë të vetme do të mundohemi ta pastrojmë vendin tonë nga mbeturinat. Fushata “Ta pastrojmë Kosovën” ka për qëllim mobilizimin e qytetarëve të Kosovës për ruajtjen dhe mbrojtjen e mjedisit. Fushata përmbyllet me aktivitetin, i cili organizohet në tërë territorin e Kosovës.

Lexo më tepër