Aktuale

Projekti Libri me ze Teknologjia 8

Arsyeja se pse lindi ideja e projektit audio book është se shumica e nxënësëve nuk kanë interesim për leximin e librave. Arsyjet se pse ata nuk lexojn mund të jenë të ndryshme si të kenë punë më të rëndësishme apo ngase kanë gjëra më interesante. Pra ne kemi menduar se në qoftë se ata nuk duan të lexojnë ata mund ta dëgjojnë mësimin dhe të bëjnë gjëra të tjera njëkohësisht. Për më shumë kliko në blogun e teknologjisë: .

Lexo më tepër

Protofoli i menqur

Protofoli i menqur është krijuar për ta pasur më lehtë ta dime shumën e monedhave të cilat gjenden në portofol. Si do ta zgjidhë produkti i ri problemin ? Produkti i ri problemin do ta zgjidhë duke treguar ( shfaqur) një numër i cili tregon se sa monedha kemi në portofolin tonë.Si për shembull i kemi 8€, microbiti shfaq numrin 8. Çfarë duhet vepruar që të zgjidhet problemi ? Për tu zgjidhur problemi ne duhet të kodojmë dhe të krijojmë një lloj kalkulatori në microbitin tonë. Për më shumë kliko në linkun e blogut të teknologjise: .

Lexo më tepër

Roveri me metal detektor

Ky projekt është krijuar nga nxënesit e shkollës Sh.F.M.U "Abaz Ajeti" në Gjilan, Qellimi i ketijë projekti është që të promovoj kodimin në shkolla pasi që në të ardhmen e afërt parashihet që kodimin ta kemi pjesë të Kurrikulës në vendin tonë, gjithashtu me këtë projekt promovojmë aftësitë e nxënesve që kanë ne robotikë dhe ne fushën e teknologjisë, për më shumë kliko në linkun e blogut të teknologjisë:

Lexo më tepër

Projekte

Projekti smart wallet

Lexo më tepër

Gëzuar Fiter Bajramin

Drejtoria e shkollës “ Abaz Ajeti” uron stafin, prindërit dhe nxënësit e shkollës me rastin e festes se Bajramit.

Lexo më tepër